Najdugotrajniji festival privukao više od 60 tisuća posjetitelja

O festivalu

Festival stiže u grad

porec

Nakon uspješnog prvog festivalskog izdanja te osvojene prestižne nagrade Turističke zajednice Istarske županije, Zlatna koza (Capra d’Oro) u kategoriji festivali, Poreč Open Air festival vraća se na ulice i trgove stare gradske porečke jezgre i otok Sveti Nikola, novim, kvalitetnijim i još zabavnijim programom! Od 23. lipnja do 16. rujna Poreč opet postaje velika pozornica na otvorenom. Svakodnevni program, dobra glazba i urbani ritmovi, kino i kazališni program, posebna događanja i koncerti obogaćuju ljetne doživljaje i stvaraju nezaboravne uspomene za posjetitelje.

Moto festivala jest slaviti život, ljepotu života i malih životnih užitaka – a koje je bolje doba za to od ljeta?

Hotelska tvrtka Valamar Riviera pretvorila je svoju viziju da “svakom gostu svaki dan pruži neizbrisive uspomene” u stvarnost postavši inicijator, partner i glavni sponzor Poreč Open Air Festivala. Valamarovi objekti u povijesnoj gradskoj jezgri Poreča te na otoku Sveti Nikola čine savršenu kulisu većine festivalskih događanja. Poreč Open Air Festival podržavaju sponzori domaćini Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča, čiji je zajednički cilj neprekidno unaprjeđivati imidž grada kao vodeće hrvatske turističke destinacije.

Festivalski program sastoji se od ukupno četiri kategorije programa: Street Performance, Street Music, Cinema and Theatre i Special events.

Ove godine program glazbenih večeri širi se i na skrivena i zaboravljena gradska mjesta za intimniji ambijent. Tako će osim dosadašnjih lokacija, nekoliko gradskih trgova oživjeti uz glazbu. Glazba će vas pratiti na putu kroz starogradsku jezgru, dočekati iza svakog ugla i na mnoštvu porečkih trgova, kako bi cijeli Poreč živio i plesao u istom ritmu.

Street performance nudi niz raznovrsnih događanja pa svatko može pronaći nešto za sebe. Circus in the City – Performed by Cirkobalkana ponedjeljkom pretvara grad u cirkus na otvorenom. Ulice zauzimaju žongleri, hodači na štulama, akrobati i gutači vatre, a kulminaciju programa čini završni nastup na ljetnoj pozornici na Rivi. Svakog četvrtka, u sklopu programa Princess Ball možete kročiti u bajkovit svijet poznatih crtanih likova i zaplesati na balu s „pravim“ princem i princezom.

U sklopu Cinema and Theatre programa svi filmofili će doći na svoje jer svakodnevno tijekom festivala mogu uživati u Open Air Cinema programu uz filmove različitih žanrova. Nedjelje su rezervirane za interaktivni edukativno-zabavni program Istra Inspirit namijenjen cijeloj obitelji prikazujući sve posebnosti Istre i Poreštine, od mitova i legendi do gastronomije.

Očekuju nas i posebna događanja, nakon koncerta otvaranja festivala, Vatre & Pavela, iz tjedna u tjedan, tijekom srpnja i kolovoza, na ljetnoj pozornici na Rivi zabavljat će vas svjetski tribute bendovi Queen, Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers, U2 i Coldplay! Kraj kolovoza rezerviran je za MTV Summerblast, najbolji party za završetak ljeta. Sredinu rujna dočekat ćemo uz gastronomski doživljaj, Tunalicious Street Food Festival, koji okuplja sve ljubitelje specijaliteta od tune te nudi vrhunsku zabavu za zatvaranje festivala uz jedno od najvećih imena domaće glazbene scene, Gibonnija!

Ne propustite ljetne doživljaje koje ćete pamtiti zauvijek!

Vidimo se u Poreču!

Valamar Isabella Island Resort 4* & 5*

Otkrijte dijelić raja u novom ekskluzivnom Resortu

Valamar Zagreb Hotel 4*

Smješten usred borove šume, na samo nekoliko metara od mora

Valamar Riviera Hotel & Villa Parentino 4*

Vrhunski butique hotel samo za odrasle

GLAVNI SPONZOR

SPONZOR DOMAĆIN

ORGANIZATOR

PROGRAMSKI PARTNERI

OSTALI SPONZORI