Najdugotrajniji festival privukao više od 60 tisuća posjetitelja

NA OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017 NATJECANJU SUDJELUJE ČAK 67 EKIPA

Sinoćnjom svečanošću na porečkoj rivi, službeno je otvoreno 3. izdanje OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017, međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu koje svake godine privlači sve više natjecatelja i gledatelja. U porečkom će se akvatoriju ove godine u lovu na veliku ribu natjecati čak 67 ekipa, koje višednevna kiša i jugozapadni vjetar nisu spriječili da sudjeluju u ovom prestižnom natjecanju. Najveći broj prijavljenih ekipa dolazi iz Italije, zatim iz Hrvatske i Slovenije, a sudjeluju i ekipe iz Austrije, Njemačke i Rusije.
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na svečanoj je ceremoniji otvorenja istaknuo značaj natjecanja za Poreč, koji postaje sve popularnija destinacija za sve ljubitelje Big Gamea i sportskog ribolova, posebno zahvaljujući uobičajeno mirnom moru i bogatstvu velike ribe. Glavni organizator i predsjednik ŠRK Big Game 4 Tuna Franko Čerin i glavni sudac, potpredsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru Tonči Luketa, upoznali su sve natjecatelje s rasporedom, novostima i pravilima natjecanja. Na svečanom su otvorenju predstavljene i brojne natjecateljske ekipe kojima su dodijeljeni startni brojevi, a kojima je ovo natjecanje kvalifikacijsko za svjetsko prvenstvo u Queposu na Kostarici, koje će se održati u travnju sljedeće godine.

Za ovogodišnje je natjecanje Ministarstvo poljoprivrede odobrilo kvotu ulova od 2 tone i 754 kilograma, a ostala se riba lovi prema tzv. catch&release principu, prema kojem se riba po ulovu neozlijeđena pušta u more.

Valamar Isabella Island Resort 4* & 5*

Otkrijte dijelić raja u novom ekskluzivnom Resortu

Valamar Zagreb Hotel 4*

Smješten usred borove šume, na samo nekoliko metara od mora

Valamar Riviera Hotel & Villa Parentino 4*

Vrhunski butique hotel samo za odrasle

GLAVNI SPONZOR

SPONZOR DOMAĆIN

ORGANIZATOR

PROGRAMSKI PARTNERI