Najdugotrajniji festival privukao više od 60 tisuća posjetitelja

Posjetitelji Poreča uživali u prvom ovogodišnjem Istra Inspiritu

Jučer je u Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola počeo svakodnevni program Poreč Open Air festivala s prvom predstavom u sklopu Istra Inspirita. Ovaj interaktivni obiteljski zabavno-edukativni program za sve generacije trajat će sve do 20. kolovoza.

Na prvoj ovogodišnjoj predstavi za koju se tražilo mjesto više gledatelje je pozdravio poznati luckasti profesor Epulonius te ih uveo u svijet istarske povijesti i legende. Sinoć su tako posjetitelji mogli upoznati vile, gladijatore, Velikog Orka i ostale mitske likove te Veloga Jožu koji ih je obranio od „malih ljudi“ i Zmaja iz Šišana.

Posjetitelje je posebno dojmio ulazak u čudesnu šumu gdje su ih dočekale šumske vile uz glazbu, a kasnije su mogli, zajedno s obitelji Polesini, zaplesati valcer ispred dvorca Isabella. Nakon glazbe i plesa, kuharice su uz komičnu priču gledateljima demonstrirale spravljanja žgvaceta uz veliki fire show u perivoju ispred dvorca.

Svi gledatelji, oni mali i veliki, uživali su u sinoćnjem programu, a vesela ih je družina Istra Inspirita pozdravila preskačući krijesove Ivanjske noći.

Istra Inspirit svaku će nedjelju od 20:30 građanima Poreča i svim njegovim gostima osigurati nezaboravan doživljaj i puno smijeha uz zabavno istraživanje povijesti. Ulaz je u potpunosti besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta na Istra Inspiritu, potrebno je prethodno se prijaviti na službenoj internet stranici Poreč Open Air festivala.

 

Valamar Isabella Island Resort 4* & 5*

Otkrijte dijelić raja u novom ekskluzivnom Resortu

Valamar Zagreb Hotel 4*

Smješten usred borove šume, na samo nekoliko metara od mora

Valamar Riviera Hotel & Villa Parentino 4*

Vrhunski butique hotel samo za odrasle

GLAVNI SPONZOR

SPONZOR DOMAĆIN

ORGANIZATOR

PROGRAMSKI PARTNERI