Najdugotrajniji festival privukao više od 60 tisuća posjetitelja

Festival stiže u grad

Ovo ljeto Open Air Festival pretvorit će Poreč u veliku pozornicu na otvorenom! Od 9. lipnja do 10. rujna ulice i trgovi stare gradske jezgre svakodnevno će odjekivati dobrom glazbom i urbanim ritmovima, a pažnju će privlačiti i žongleri i akrobati. Ulični performansi, glazbene večeri, kino i kazališni program te posebna događanja i koncerti obogatit će ljetne doživljaje i stvoriti nezaboravne uspomene za posjetitelje. Moto festivala jest slaviti život, ljepotu života i malih životnih užitaka – a koje je bolje doba za to od ljeta?

Glazbeni program nudi niz sadržaja. Utorkom će grad živjeti u R&B ritmu uz Get your Rhythm & Blues. Srijede su rezervirane za jazz virtuoze (Just Jazz), a petkom će program Electric nights rasplesati zaljubljenike u elektronske ritmove. Subote su rezervirane za Unplugged nastupe bandova na tri gradske lokacije. Ulaz na sva glazbena događanja je besplatan.

Program uličnih performansa nudi niz raznovrsnih događanja pa će svatko moći pronaći nešto za sebe. Circus in the City ponedjeljkom će grad pretvoriti u cirkus na otvorenom. Ulice će zauzeti žongleri, hodači na štulama, akrobati i gutači vatre, a kulminaciju programa čini završni nastup na ljetnoj pozornici Ville Polesini. Bal princeza oduševit će najmlađe, a one nešto starije vratiti u najljepše dane djetinjstva. Svakog četvrtka možete kročiti u bajkovit svijet poznatih crtanih likova i zaplesati na balu s „pravim“ princom i princezom, a da bi doživljaj bio potpun, plesni podij će se nalaziti tik uz prekrasni dvorac na otoku Sveti Nikola. Electric (laser) nights petkom će obojiti drevne gradske zidine vizualnim svjetlosnim efektima i dodatno naglasiti njihovu ljepotu te pretvoriti Lungomare u čarobno šetalište uz more. Veliko finale bit će poseban laserski šou na morskoj površini. Ulaznice za događanja se ne naplaćuju.

U sklopu kino i kazališnog sadržaja svi filmofili će doći na svoje jer će svakodnevno tijekom festivala moći uživati u Open Air Cinema programu koji će nuditi filmove različitih žanrova, od akcije i obiteljskih filmova do drama i komedija. Nedjelje su rezervirane za Istra InSpirit, program koji je namijenjen cijeloj obitelji. Teatar na otvorenom pokazat će sve posebnosti Istre i Poreštine, od specifičnosti, mitova i legendi do gastronomije.

Naravno, to nije sve! Pripremamo još neka iznenađenja i posebna događanja – više ćete saznati na vrijeme. Vidimo se u Poreču!

Valamar Isabella Island Resort 4* & 5*

Otkrijte dijelić raja u novom ekskluzivnom Resortu

Valamar Zagreb Hotel 4*

Smješten usred borove šume, na samo nekoliko metara od mora

Valamar Riviera Hotel & Villa Parentino 4*

Vrhunski butique hotel samo za odrasle

GLAVNI SPONZOR

SPONZOR DOMAĆIN

ORGANIZATOR

PROGRAMSKI PARTNERI